Ondernemers en Natuurliefhebbers Horstermeer: opgelet!

Op woensdag 8 september aanstaande vanaf 20 uur vindt in het Nera gebouw de halfjaarlijkse ledenvergadering van de Bewonersvereniging Horstermeerpolder plaats. Op de agenda staan onder andere twee onderwerpen die vooral van belang zijn voor de natuurliefhebbers en de ondernemers onder de leden.

Natuurliefhebbers en (ervarings-)deskundigen op dit gebied worden opgeroepen binnen de vereniging een werkgroep te formeren die zich bezig gaat houden met het inventariseren van de bestaande natuurwaarden in de polder. Welke beschermde soorten komen er voor? Wat zal het effect zijn van vernatting op hun leefomgeving? Welke regels zijn er allemaal die specifieke soorten en gebieden beschermen? Wij weten dat er heel veel kennis en kunde is onder de bewoners. Misschien zijn er ook wel contacten met deskundigen van buiten de polder? Graag inventariseren wij dit met u op de vergadering. Als u hier een rol in wilt spelen, zorg dan dus dat u aanwezig bent op 8 september.

Ondernemers uit de Horstermeer worden opgeroepen zich te organiseren in een eigen Ondernemingsvereniging Horstermeerpolder. De bewonersvereniging is er primair voor de bewoners. Het is tijd dat de stem van de ondernemers xc3xb3xc3xb3k gehoord wordt in de overleginstanties die de (voorbereiding van de) invoering van de vernattingsplannen gaan begeleiden. Van de maar liefst acht organisaties die daarin participeren is er maar xc3xa9xc3xa9n die uitsluitend de direct betrokkenen vertegenwoordigt: de Bewonersvereniging.
De niet-agrarische ondernemers zijn helemaal niet vertegenwoordigd. En de agrarische ondernemers worden vertegenwoordigd door een organisatie die niet specifiek op hun belangen let, maar veel breder kijkt naar de belangen van boeren in de hele regio.

Kortom: de xc3xa9cht betrokkenen worden het minst gehoord. Het bestuur zou daarom graag zien dat er aan de overleg tafel ook een delegatie van de ondernemers uit de Horstermeer zou plaatsnemen. Op de ledenvergadering op 8 september praten we hierover verder. Denk er vast eens over na en spreek erover met uw collega-ondernemers in de polder.

De volledige agenda van de ledenvergadering staat in het Poldernieuws, dat afgelopen weekeinde onder de leden is verspreid. Bent u bewoner van de Horstermeerpolder, maar geen lid van onze vereniging dan krijgt u geen Poldernieuws. Zorg dus dat u tijdig lid wordt en stuur vxc3xb3xc3xb3r het komende weekeinde nog een email met uw naam en adresgegevens naar info@horstermeerpolder.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s