Over…

De Bewonersvereniging Horstermeerpolder heeft als doelstelling de belangen te behartigen van alle bewoners van de Horstermeerpolder in de meest ruime zin van het woord.

Oprichting
De directe aanleiding tot de oprichting van de vereniging waren de plannen van de Provincie Noord-Holland om in een aanzienlijk deel van de Horstermeerpolder het waterpeil te verhogen, waardoor een z.g. plas-dras gebied onstaat, waarin de natuur zich vrijelijk kan ontwikkelen, en waarvan men tevens een positieve invloed verwacht op de waterhuishouding in de omliggende gebieden buiten de Horstermeerpolder.
Echter, de Horstermeer staat vanouds bekend als een zeer onberekenbaar gebied ten aanzien van de waterhuishouding, de noodzakelijke kennis is niet beschikbaar en de gevolgen van deze plannen voor alle bewoners zijn dan ook niet te voorzien. Om de krachten van de bewoners te bundelen is op 3 januari 1997 de vereniging bij notariele akte opgericht. Dit alles kwam tot stand onder de bezielende leiding van Jan Pleus. Dat de oprichting van de bewonersvereniging resultaat oplevert , bewijst ondermeer de deelname aan de (sub)Gebiedscommmissie Horstermeer van de Landinrichtingscommissie Vechtstreek met 2 leden op een totaal van 9 leden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s